Munkát! Levegőt!
+

2015.04.08. 14:16

Címkék: munka esély alapjövedelem

Az egymillió dolgozó szegény országa

workingpoor.pngEgyre kevesebben keresnek annyit, ami elegendő az emberhez méltó élethez. Ma Magyarországon rablógazdálkodást folytatnak az emberi tőkével. Az alapjövedelemmel visszaadhatjuk a munka becsületét!


+

2015.03.28. 12:03

Címkék: esély paradigma alapjövedelem

Nincs másodrendű állampolgár!

16897_801719653236833_8977508478764865064_n.jpg

Gyökeresen fel kell forgatni az ellenzéki politizálást! Új és hiteles baloldali ajánlatot kell adnunk. Mi, újbaloldaliak azt valljuk, olyan politikára van szükség, amelyik világosan tagadja a „mindenki annyit ér, amennyije van világát”, és azt mondja, hogy „minden ember egyenlő”. Az alapjövedelem több mint szociálpolitika. Az alapjövedelem egy újbaloldali jövőkép. A Megújuló Magyarországért Alapítvány alapjövedelem-konferenciáján elhangzott nyitóbeszédem.


+

2015.01.08. 10:06

Címkék: munka lakás esély ivóvíz Várpalota

Láthatatlan település, láthatatlan emberek?

baglyas1.jpgKépzeljük el, hogy veszünk egy lakást, hitelből. Képzeljük el, hogy elveszítjük a munkánkat. Képzeljük el, hogy nem tudjuk fizetni a törlesztőt. Képzeljük el, hogy nem akarunk az utcára kerülni, így veszünk egy külterületi házat, présházat vagy üdülőt, és odaköltözünk a családdal. Nem tűnik távolinak, ugye? Az élet innentől kezdve napi küzdelem a hajléktalanság ellen egy víz és csatorna nélküli telepen, ahol a gyerekek vastag sártengeren küzdik át magukat reggelente az iskolába. Várpalota Baglyas lakói pontosan így jártak. A Fideszes városvezetés persze hallani sem akar róluk.


+

2014.12.06. 16:23

Címkék: komment ellenzék lmp

Az ellenzék ellenzéke

schiffer-andras.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schiffer András és az LMP elutasító viszonya a veszprémi együttműködéshez világosan mutatja az ellenzék-ellenzéke politika tarthatatlanságát. Fidesztől kapott pozíciók vagy gyűlöletpolitika? Ideje lesz kijózanodni.

 


+

2014.12.03. 18:16

Címkék: komment ellenzék

Bontsuk le a kétharmadot!

hammer_fist.jpgA veszprémi időközi választáson támogatjuk Kész Zoltán indulását.  Ahogy Kész Zoltán személye garancia a veszprémi polgároknak, úgy garancia lehet a demokratikus ellenzék és hazánk számára is, hogy az Orbán-kormány túlhatalma az ő győzelmével visszaverhető. Magyarország megújulása a kétharmad lebontásával kezdődik.


+

2014.11.22. 16:15

Címkék: komment demokrácia ellenzék paradigma

A civil, aki van

kossuthdem.jpgA tüntetők a színpadról osztják ki a politikusokat, Kuncze Gábor az ATV-n a tüntetőket, a szervezők a meg a neten egymást. A messiás meg csak nem akar eljönni. Mégis van remény! A közelmúlt tüntetései azt mutatják, hogy az intézményi romokon túl Magyarország valahol még demokrácia.

 

 


+

2014.08.30. 09:00

Címkék: komment demokrácia ellenzék paradigma

Üzenet a földszintről

step-by-step-banner.pngVissza kell hódítanunk az országot, lépcsőről lépcsőre, bástyáról bástyára. Emberről emberre visszaadni a hitet, építeni a közösségi érdekérvényesítés és együttműködés képességét, együtt. Az elszegényedő, megnyomorított és atomizálódott helyi társadalmaknak csakis ez hozhat megváltást. A szabadság és a szolidaritás pici önkormányzó köreit kell létrehoznunk. Az emeletre csak a földszintről lehet feljutni.

 


+

2014.05.26. 18:27

Címkék: komment ellenzék korszakváltás paradigma

Reset gomb után újraformázás

hdd.jpg
Az EP választással megkezdődött végre, aminek már rég ideje volt, a választók megtalálták a reset gombot, most jöhet az újraformázás. A legjobb növekedési esélyekkel rendelkező Együtt-PM zöld szociáldemokrata ajánlatának meghatározó szerepe lesz a politika megújításában. Megújuló baloldal a megújuló Magyarországért: ezért fogunk dolgozni.


+

2014.05.03. 13:55

Címkék: munka zöld komment esély hitelválság paradigma Európa

Európai fizetéseket!

7142998271_e7eb8046e6_b.jpgNe csak az áraink, hanem a fizetésünk is legyen európai! Nem mondhatunk le arról, hogy Magyarország felzárkózzon az Európai Unió fejlett államaihoz. De hogyan?


+

2014.04.18. 22:56

Címkék: komment demokrácia ellenzék korszakváltás paradigma

Azoknak, akik a reset gombot keresik

reset.jpg

Nem a húsvéti nyuszi hoz politikai megújulást. Amíg a választók lenézése, a felelősség hárítása és a rendpártiság a válasz április 6-ra, addig nem lesz feltámadás. A kormányváltás szavazói és aktivistái ennél őszintébb szembenézést érdemelnek odafentről.