Egy blog a háziállatokról gazdiknak és érdeklődőknek

2021. február 10. 09:55 - Gábor Soma

Képzési folyamatok

Az amerikai székhelyű NEI állatkiképző tréningek tartásával foglalkozik, melyek már rengeteg papagájtartó hasznára voltak. Profi kiképzők tartanak többnapos továbbképzést. Az események során a résztvevőknek naplót kell vezetniük, minden nap külön lapon különféle oszlopokat kell kitölteni, amelyeken feltüntetik a dátumot, a papagáj súlyát és az étrendet, valamint a megjegyzéseket - vagyis a képzés menetét.

kisallat-naplo-0210-3.jpg

Minden diák a saját madarát képezte ki, de minden foglalkozás során irányítottak minket, tanácsoltak és szükség esetén korrigáltak, ez a csapatvezetők feladata volt. Mivel szakmám szerint író vagyok, nem volt nehéz kialakítani és fenntartani a jegyzetelés szokását.

kisallat-naplo-0210-2.jpg

Szigorú vezérelvek és elképzelések támasztják alá a NEI valamennyi képzési stratégiáját. Steve, a csoportvezető mindenkinek azt tanítja, hogy a jó edzők "megértsék a pozitív megerősítés erejét és hatékonyan használják is fel azt". Elfogadja, hogy a negatív megerősítés és a büntetés elkerülhetetlenül bekúszik, de ragaszkodik elvéhez, hogy "a pozitív megerősítés szinte mindig a legjobb képzési eszköz, még akkor is, ha büntetés vagy a negatív megerősítés könnyebb lehet és gyorsabb eredményt hozhat".

kisallat-naplo-0210-1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://scheiringgabor.blog.hu/api/trackback/id/tr9816422196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Egy blog a háziállatokról gazdiknak és érdeklődőknek
süti beállítások módosítása