Egy blog a háziállatokról gazdiknak és érdeklődőknek

2021. április 07. 08:49 - Gábor Soma

Egy emlékezetes műsor

blog_think_parrots-1.jpg

A Parrot Magazine szervezte a tavalyi Think Parrots (magyarra lefordítva talán "Nézd Papagájszemmel" lehetne) eseményt, ahogy az elmúlt öt évben is tették. John Catchpole, tulajdonos és szerkesztő elmondta, hogy már karácsonykor nekikezdenek a következő évi műsor megszervezésének. De mindezt nem azért teszik, hogy fokozzák a forgalmat, mivel az érkezők többsége már régi látogató. John szerint nemcsak a szemináriumok tartják meg a közönség érdeklődését, hanem az Egyesült Királyság vezető beszállítói által bemutatott kereskedelmi standok is rendkívüli vonzerővel bírnak az aktuális új dolgok bemutatásával.

blog_think_parrots-2.jpg

A Think Parrots egyik legjobb kombinációja, hogy különféle szakértők állnak rendelkezésre a látogatók kérdéseinek megválaszolására. Jelen voltak például az Egyesült Királyság vezető madár-állatorvosi klinikáinak képviselői. Neil Forbes, a nagy hírű nyugati egzotikus állatorvos Swindonból, valamint két fiatal állatorvos Londonból helyben tartottak vizsgálatokat.

blog_think_parrots-3.jpg

Neil Forbes, aki a legelső bemutató óta rendszeresen jön a Think Parrots-ra, imádja a rendezvényt, mert rengeteg elkötelezett papagáj-tulajdonossal találkozhat, akik aggódnak állatuk jóléte miatt és igyekeznek tenni is érte. Bár Neil egy kicsit a dolgok másik végét is szereti nézni, ahogy ő fogalmazott: "Azok az emberek, akiket valóban oktatnunk kellene, azok, akik nincsenek itt. Hogyan juthatnak el a megfelelő papagájtartással kapcsolatos tanácsaink hozzájuk is? Ez egy fontos kérdés!"

blog_think_parrots-4.jpg

Szólj hozzá!
2021. február 10. 09:55 - Gábor Soma

Képzési folyamatok

Az amerikai székhelyű NEI állatkiképző tréningek tartásával foglalkozik, melyek már rengeteg papagájtartó hasznára voltak. Profi kiképzők tartanak többnapos továbbképzést. Az események során a résztvevőknek naplót kell vezetniük, minden nap külön lapon különféle oszlopokat kell kitölteni, amelyeken feltüntetik a dátumot, a papagáj súlyát és az étrendet, valamint a megjegyzéseket - vagyis a képzés menetét.

kisallat-naplo-0210-3.jpg

Minden diák a saját madarát képezte ki, de minden foglalkozás során irányítottak minket, tanácsoltak és szükség esetén korrigáltak, ez a csapatvezetők feladata volt. Mivel szakmám szerint író vagyok, nem volt nehéz kialakítani és fenntartani a jegyzetelés szokását.

kisallat-naplo-0210-2.jpg

Szigorú vezérelvek és elképzelések támasztják alá a NEI valamennyi képzési stratégiáját. Steve, a csoportvezető mindenkinek azt tanítja, hogy a jó edzők "megértsék a pozitív megerősítés erejét és hatékonyan használják is fel azt". Elfogadja, hogy a negatív megerősítés és a büntetés elkerülhetetlenül bekúszik, de ragaszkodik elvéhez, hogy "a pozitív megerősítés szinte mindig a legjobb képzési eszköz, még akkor is, ha büntetés vagy a negatív megerősítés könnyebb lehet és gyorsabb eredményt hozhat".

kisallat-naplo-0210-1.jpg

Szólj hozzá!
Egy blog a háziállatokról gazdiknak és érdeklődőknek
süti beállítások módosítása